automedia.investor.bgАвтомобилната индустрия в Европа и Северна Америка ще загуби над 100

...
automedia.investor.bgАвтомобилната индустрия в Европа и Северна Америка ще загуби над 100
Коментари Харесай

Автомобилният пазар в Европа се сгромоляса

automedia.investor.bg

Автомобилната промишленост в Европа и Северна Америка  ще загуби над 100 милиарда $ единствено през април , в случай че фабриките останат затворени през целия месец поради карантинните ограничения. Изчислението е на изследователската група Autonalysis и бе представено от The Financial Times. Междувременно три от петте най-големи пазара в Европа регистрираха над две трети срив в продажбите през март.

На Стария континент пропуснатите поради пандемията продажби ще надхвърлят  2.6 милиона автомобила, на обща стойност 66 милиарда евро , твърди шефът на AutoAnalysis Йън Хенри. В Северна Америка индикаторите са 2 милиона непродадени автомобила и 52 милиарда $ пропуснати доходи.
Всяка седмица на строга карантина коства на европейската автоиндустрия 8 милиарда евро от неосъществена продукция. В Съединени американски щати загубата е 7.5 милиарда $ на седмица.

На процедура всички огромни автомобилни производители в двата района затвориха заводите си през март, с цел да предпазят служащите си от болестта.  Надеждите за отваряне през април към този момент наподобяват нереалистични,  а Nissan, Ford и GM оповестиха, че заводите са затворени " за неустановен период ". " Не виждам възможност за връщане към обикновено произвеждане преди май, в най-хубавия случай ", твърди Йън Хенри.

Голяма част от заетите в автомобилните фабрики са пренасочени към разнообразни схеми, по които съответните национални държавни управления покриват заплатите им.  Осемдесет % от възнаграждението на шестте хиляди чиновници на Nissan в Съндърланд  например се поемат от английското държавно управление.

През март продажбите на нови коли в Европа са се свили с към две трети, без значение, че на множеството пазари строгите карантинни ограничения влязоха в действие едвам в средата на месеца. Обобщени данни за европейския пазар ще има чак след седмица, само че към този момент се знае, че п родажбите в Испания са спаднали с 69% през март, а във Франция - със 72% . В блокираната през целия месец Италия спадът е 85%. В Германия, където ограниченията са по-умерени, пазарът се е свил с 38% - само че съгласно браншовата организация VDA това е най-големият му месечен спад от Втората международна война насам.

В Китай, където коронавирусната зараза се развихри най-рано, в един миг продажбите бяха спаднали съвсем до нула. В момента те са се възстановили до към 60% от естествените нива.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР